Tekniska rekommendationer

Här finner du våra tekniska rekommendationer för FRENDA Journal och FRENDA röntgen

Tekniska rekommendationer

Här listar vi de tekniska rekommendationerna som gäller för FRENDA Journal och FRENDA Röntgen

Teknisk rekommendation
Dator Operativsystem: Windows 8 eller Windows 10. Företagsversioner rekommenderas.
Processor: Intel core i5 eller bättre
RAM-minne: 8GB eller mer
Datorskärm: 23-24 tum med 1920x1080 upplösning. Paneltyp IPS eller PVA. Har du en liten skärm som inte följer dessa rekommendationer så kan vissa delar av journalsystemet klippas bort. Zooma då ut webbläsaren för att se hela journalsystemet.
Program: Microsoft .NET Framework 4.5. FRENDA installationsfil skickas till dig/din tekniker i samband med att du startar.
Internet Internethastighet: Beroende på antalet samtidiga inloggade användare är rekommendationen:
  • 1-4 personer 5/5 Mbit/s
  • 5-10 personer 10/10 Mbit/s
  • 10 eller fler personer 100/100 Mbit/s
FRENDA Journal och FRENDA Röntgen är webbbaserade lösningar och kommer att ladda fortare desto bättre internethastighet du har. Vi rekommenderar fiber och kabelansluten uppkoppling.
Inloggningskort Generell info:
För att logga in i FRENDA behöver du ett SITHS-kort och ditt personliga lösenord. Kort och koder administreras normalt sett av ditt HSA-ombud och dess samarbetspartners.
Inloggningskort: I samband med din uppstart av FRENDA får du instruktioner för hur du beställer och aktiverar ditt kort.
Kortläsare: Kortläsare går att införskaffa från din IT-leverantör. Vi rekommenderar kortläsare från Omnikey
Betalterminal Betalterminal: Samtliga betalterminaler fungerar med FRENDA. För kassakoppling så stödjer vi Bambora iCT250 eller Bambora IPP350
Kvittoskrivare: Samtliga kvittoskrivare som kopplas till datorn fungerar med FRENDA. Vi rekommenderar Epson, Star och Citizen.
icon-name Röntgen Vi rekommenderar att man använder FRENDA Röntgen tillsammans med FRENDA Journal. Utöver detta går det dock att koppla sitt nuvarande röntgensystem till FRENDA Journal.
Övergripande instruktioner: För att öppna ditt röntgensystem från FRENDA behöver du:
  1. Ha tillgång till inloggningskort för någon användare på mottagningen
  2. Ta kontakt med röntgenleverantören för att avgöra om någon särskild inställning eller konvertering behöver göras. Gör detta i god tid!
  3. Logga in i FRENDA. Klicka på inställningar, kostnadställe, externa program och välj program. Fyll i sökväg och argument. Vidare instruktioner och argument för respektive röntgensystem finns här
Röststyrning Hörlurar:
Samtliga hörlurar som kopplas till datorn och har en mikrofon fungerar. Vi rekommenderar Jabra Evolve 65 UC mono då de har brusreducering, är trådlösa och har testats med vår röststyrning.